Fogyasszunk almalét, avagy az egészséges életmódról!

Az almalé hatásáról az egészséges életmód tükrében

Úgy gondolom sokan szedtek fel egy-két igazán nem várt kilót a karantén alatt, hiszen nyilvánvalóan jóval kevesebbet mozogtunk és nem igazán volt arra lehetőségünk, hogy nagyokat sétáljunk a tavaszodó erdőben, vagy eljárjunk futni esetleg edzőterembe és akkor még arról nem is beszélek, hogy sokaknál az evés egyfajta stressz levezetéssé alakult át, ami igencsak komoly plusz súlyokhoz vezethet hosszútávon. Személyes tapasztalatból mondom, hogy én, aki nagyon nagy egészséges táplálkozás, egészséges életmód párti aktivista vagyok bizony sokszor előfordult, hogy a szokásos almalém helyett bizony szörnyen egészségtelen Colát ittam, vagy az egyébként imádott salátám helyett be-be csúsztak a zsírosabbnál zsírosabb kaják. Úgy gondolom mindenki számára stresszes és kiábrándító volt ez az elmúlt időszak, így abszolút nem lehet senkit sem felelősségre vonni az esetlegesen felcsúszott kiló miatt. Mégis úgy gondolom, hogy hosszútávon nem jó, ha rajtunk marad az a jó pár kiló felesleg, így mindenkit bátorítok arra, hogy most, hogy immár kezd vissza-visszaállni az élet a rendes medrébe, kezdjünk el újra egészségese táplálkozni és sokat sportolni. Ha pedig ezek a tevékenységek nem voltak az eddigi mindennapjaink részei, akkor itt az idő és a kiváló lehetőség arra, hogy újrakezdjünk és megpróbáljuk azt, hogy milyen egészségesen élni.

 

Egészséges életmód almalével: hogyan kezdjük?

Természetesen nem kell azonnal mindent megvonnunk magunktól, hanem kezdjünk kis lépésekben. Az egészségtelen Cola vagy egyéb cukros tele szirupozott innivalók helyett próbáljuk ki inkább az ennél sokkal egészségesebb magas gyümölcs és rosttartalommal bíró italokat, ilyen például az almalé illetve a gyümölcslevek. Hiszen ezek az italok nem csupán a szomjunkat oltják el, hanem hozzájárulnak a hosszú távú egészségünk megőrzéséhez is azzal, hogy szervezetünket természetes ásványi anyagokkal és rostokkal támogatják. A másik alap lépés, amit én mindenképpen megtennék, az egészségem érdekében, hogy leszoknék az egészségtelen gyors kajákról és áttérnék a sovány húsokra és vitaminokban gazdag zöldségekre, hiszen ezek nagyon nagymértékben támogatják az immunrendszerünket. Illetve a harmadik nagyon fontos lépés az a megfelelő sporttevékenység megtalálása. A testünknek egyszerűen elengedhetetlenül fontos az, hogy folyamatos kihívásokat tegyünk elé, melyekkel meg kell küzdenie. Éppen ezért szerintem elengedhetetlenül fontos a rendszeres testmozgás, sportolás, de akár csak az egyszerű gyaloglás is. Hiszen a szervezetünknek erre szüksége van ahhoz, hogy még hosszú éveken keresztül tudjon úgy működni, hogy örömet nyújtson számunkra.

Az almalé hatásai az egészségünkre

Mint említettem már az előbbiekben az egészséges életmóddal való átváltást, mindig kis lépésekben kell elkezdenünk, mert ha nem így tesszük, nagyon hamar megcsömörlünk. Először csak próbáljuk meg az egészségtelen cukros italokról átszokni a lédús almalevek fantasztikus ízvilágára. Igaz, hogy először lehet, hogy nagyon furcsa lesz a cukorbomba helyett egy kissé savanykás ízvilágot találni, de ennek ellenére abszolút megéri ezt az alternatívát választani, hiszen jó hatással lesz az egészségünkre és az immunrendszerünket is fitten tartja. Az almalé elképesztően dús C vitamin forrás, mely az egyik legfontosabb vitamin a testünk számár, de ezen felül az almalé tartalmaz még A-, B1-, B2- és vitamint is, mely szintén nagyon fontos a hosszú távú egészségünk megőrzésének az érdekében. A másik nagyon fontos összetevője a vitaminok mellett az almalének az ásványi anyagok, melyek elengedhetetlenül fontosak az egészségünk szempontjából. Az alma olyan létfontosságú ásványi anyagokat tartalmaz, mint a vas, a kalcium, a kálium és a foszfor, éppen ezért kiváló méregtelenítő szerepe is van az almalének. Aki például léböjt kúrára szánná magát (ami szerintem egy rendkívül jó dolog) annak kifejezetten ajánlatos az almalé fogyasztása pont a méregtelenítő hatása miatt. Én személy szerint nagyon tudom ajánlani speciálisan az almalé fogyasztását, de e mellett miden olyan gyümölcs italát is, amely adalék mentes és 100%-ban gyümölcs eredetű. Ebből a szempontból kiváló alternatívát nyújt az ilyesfajta gyümölcslevekre a Simon gyümölcs kínálata, mely kifejezetten ilyen jellegű 100%-os gyümölcs tartalommal rendelkező gyümölcsökkel foglalkozik.

Úgy gondolom mindenkinek érdemes kipróbálnia a 100%-os almalevek illetve gyümölcslevek fogyasztását és ezáltal egy kicsit belekóstolni az egészséges életmód világába, mely valószínűleg egy idő után magával ragadna bárkit, hiszen valljuk be, fittnek és egészségesnek lenni jó csak nehéz megtenni az első lépéseket!