ruha-tisztítás_pic3

Ruha tisztítás a nagy nap előtt

A legjobb ruha tisztítási lehetőség

A ruha tisztítás egyébként sem egyszerű feladat, de szinte lehetetlen feladat, hogyha nem egyszerű, hétköznapi ruhákról van szó. Számomra egy tisztítószalon sokkal többet jelent puszta tisztítási lehetőségnél, mivel a nagy napomat is ők mentették meg. Most ennek a történetéről szeretnék egy kicsit mesélni, azonban arra is kitérünk, hogy miért is jó a profi ruha tisztítás lehetősége az otthoni próbálkozásokkal szemben. 

Menyasszonyi ruha tisztítása 

A menyasszonyi ruhájára persze mindenki úgy vigyáz, mintha egy üveg cipellőről lenne szó, és persze ennek van is értelme. Lógatva kell tartani, nem szabad gyűrni, mozgatni, és a legfontosabb, hogy tisztának kell maradnia. Amiről el kell mondanom, hogy eleve nagyon nehéz feladat, mivel az ember alapozója és sminkje még a ruha felvétele előtt készül el, így belebújni kész rémálom tud lenni. Szerencsére az ember jobb esetben csak egyszer házasodik, és még én sem voltam többször férjnél, mióta az eset történt, szép is volna. 

ruha-tisztítás_pic2

Hogyan került mégis szóba a ruha tisztítása, hogyha ennyire vigyáztam rá? Nos, teljesen nem lehet kímélni a ruhát. Gondolom, mindenkinél máshogy van ez, de mikor én a szalonban próbáltam először a ruhát, az jó néhány hónappal korábban volt, most pedig, amikor végre kézhez kaptam a saját darabot, mindenképpen fel kellett próbálnom, mert azóta jó pár kilót veszítettem, hogy a lehető legjobb formámban tudjak mutatkozni az esküvőmön. Ehhez pedig edzőteremre, kozmetikusra és néhány étkezés visszafogására volt szükség. 

Igen ám, de ami kiló rólam eltűnt, és ez jól is mutatott, az a ruhán okozott némi gondot. Maga a derék része persze nem volt gond, mert úgyis fűzővel veszi fel az embert, azonban a kis japán ujj és a mellkas oldala igazításra szorult. Ez sokszor van így, az ember változik, már volt két nappal a nagy nap előtt egy varrónővel találkozóm a szalonból, aki volt olyan kedves, és eljött megigazítani a ruhát. A baj akkor történt, mikor az egyik koszorúslány besétált egy adag kávéval, a ruha pedig éppen a varrás közepén tartott, és a megbotlás után a kávé egy része a ruhán landolt. Persze volt belőle káosz, már nem terveztük tisztítóba vinni a menyasszonyi ruhát, azonban mégis szükség volt rá. 

A ruha tisztítás persze ebben az esetben nem volt egyszerű kérdés, ráadásul az idő rövidsége miatt igazi rémálommá vált. Gyorsan találnunk kellett egy olyan céget, ami vállalni tudja, hogy egy nap alatt kiszedi a kávéfoltokat. Ehhez az Ocean Tisztítószalont találtuk az interneten, akiknek telefonáltunk, hogy tudnak-e nekünk segíteni. Mindenképpen el kellett készülnie a ruhának az esküvő reggelére, de már előtte szerettem volna, ha visszakapom, mert biztosan aludni sem tudtam volna, hogyha nincs ott a szobában, és nem vagyok biztos abban, hogy lesz mit felvennem. 

A ruha tisztítás az Ocean Tisztítószalonnál

A ruha tisztítás szerencsére az Ocean Tisztítószalon segítségével nem okozott nagyobb gondot, amiért nagyon hálás vagyok, gyakorlatilag ez a cég mentette meg az esküvőmet, minden túlzás nélkül. Nem tudom, hogyan tudtam volna végig csinálni a napot, hogyha nem kapom vissza minél hamarabb a ruhám. A kávéfoltnak néhány órával később már nyoma sem volt, előre vettek minket a sorban, vagy csak egyszerűen ilyen gyors a szolgáltatás, ezt nem tudom biztosan, a tény azonban, hogy nem kellett a ruhám miatt aggódnom, mindenképpen magáért beszél. 

A ruha tisztítás gyorsan befejeződött, még meg tudtuk igazítani a bővebb részeket is, és gyakorlatilag kezdődött is az esküvőm.

Ezért volt király a ruha tisztítás 

Hogy egy kicsit írjak a tisztítószalonról is, azóta valahányszor profi ruha tisztításra van szükségem, oda járok, így elég jól ismerem már a céget. A kedvencem, hogy már a honlapjukon is található egy árkalkulátor, aminek a segítségével már előre tudom, hogy mennyibe fog kerülni a szolgáltatás. Általában nagyobb ruhákat, függönyöket szoktam ide hordani, főleg csipkefüggönyöket, amikkel nehezen bánnék el otthon, itt azonban mindig tökéletes állapotra tudják hozni a megsárgult darabokat is. 

ruha-tisztítás_pic1

Emellett vállalnak kisebb javításokat, amikor nem vettem észre, hogy az egyik blézeremen elkezdett lógni a gomb, a tisztítás során azt is megigazították, mivel nehéz lenne pótolni egyetlen gombot, a pótgombokat pedig mindig elhagyom. Egyszer még az apám régi bőrkabátja is hozzájuk került egy kis utószínezésre, hogy újabbnak tűnjön a darab, és ne kelljen a szekrény mélyére süllyeszteni. 

A ruha tisztításról összességében

A profi ruha tisztítás számomra tehát a mindennapok része lett gyakorlatilag, azonban a legemlékezetesebb mégis csak az esküvői ruhám tisztítása volt, ami egy életre meg fog bennem maradni. Hogyha akkor nem találok rá a szalonra, őszintén szólva, nem is tudom, mihez kezdtem volna. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy a problémás darabokat ne otthon próbálják meg tisztítani, főleg, hogyha drága anyagról van szó, hanem bízzák azt a profikra, akik vegytisztítással, különböző kezelési módokkal tudják kezelni azokat. Ehhez a fővárosban tudom ajánlani az általam is gyakran látogatott Ocean Tisztítószalont.