Iveco-kisbusz_pic1

Ilyen az új Iveco kisbuszom

Iveco kisbusszal jár a csapat

Kézilabda csapataink tagjai a megye teljes területéről érkeznek hozzánk játszani, mivel nálunk lehet legjobban kiteljesedni, és már több profi is került ki tőlünk, akik a legrangosabb mérkőzéseken játszanak a világon és országszerte is. Idén Iveco kisbuszba fektetett a vezetőség, hogy még kényelmesebben tudjunk eljutni a versenyekre, ezzel is biztosítva, hogy a tagok a legjobbat tudják kihozni magukból. Most egy kicsit az új járművet szeretnénk bemutatni, ami a csapatunk szerves része lesz, és reméljük nagy segítséget fog jelenteni a jövőben. 

Az Iveco kisbuszról ezt kell tudni

Az Iveco kisbusz választása egy hosszas mérlegelés eredménye volt a vezetőség részéről. Beszéltünk a szülőkkel, magukkal a tagokkal, és persze az edző véleményét is kikértük. Hivatalos sofőrünk, az egyik szülő, véleménye volt persze az egyik legfontosabb szempont, hiszen  ő irányítja a kocsit, úgyhogy neki kell megfelelnie. 

Az Iveco kisbusz vezetői szempontból minden igényt kielégített számunkra, ez volt tehát a választás egyik fő szempontja. A cég nagyon odafigyel a biztonságos közlekedés biztosítására, úgyhogy számos biztonsági berendezés található a járműben, amelyek akár le is fékeznek a vezető helyett, ha érzékelnek valamilyen akadályt. A legjobb, hogy a különböző sebességekhez különböző berendezések tartoznak, így egyaránt biztonságossá válik a parkolás, a tömegben való lassú közlekedés, a városi sebességen való gurulás, és persze az autópályán való magas sebességű hajtásnál is segíthet elkerülni a veszélyes helyzeteket. 

Iveco-kisbusz_pic2

Az Iveco kisbusz minden sebességnél megbízható vezetést segítő rendszerekkel rendelkezik tehát, amelyek a gyerekek számára fokozottan fontosak, senki sem szeretné, hogy a gyereke megsérüljön, akit elenged egy másik városba versenyezni, és persze sportolókként még egy kisebb sérülés is igen nagy következményekkel járhat, úgyhogy el kell kerülnünk még a koccanásokat is. 

Vezetőként meg kell említeni, hogy mind az automata, mind pedig a kézi sebességváltó igen kényelmes, előbbi nyolc, míg utóbbi hat különböző sebességgel használható, úgyhogy vezetése kényelmesebb, mint egy egyszerű személyautóé, és a megfelelő sebességek megtalálásával még az üzemanyag fogyasztásával is sokat lehet spórolni, ami egy ilyen nagyobb járműnél mindig jól jön. 

A vezetői kényelemhez tartozik továbbá a három irányba is állítható ülés, biztosítva a megfelelő pedál-távolságot és a tökéletes kilátást az útra. A vezetőfülkében bőven van hely pakolni, hogy a hosszabb utakon is minden kéznél legyen, és persze a szórakozásról is gondoskodik egy több helyen elhelyezett hangfalrendszer, amivel nem csak a rádió fogható, de Bluetooth-szal rá tudunk csatlakozni telefonnal is. 

Utasok szempontjából is mindenképpen jó választásnak tűnik az Iveco kisbusz. Hogyha szeretnénk, hogy az utasok is jól érezzék magukat és biztonságban legyenek, akkor mindenképpen ajánlani lehet csak ezt a modellt. 19-24 gyereket szoktunk egyszerre szállítani, ami tökéletesen megfelel az előírásoknak, mindig elférnek annyian, amennyien kellenek egy játékhoz. Nem érdemes elfelejteni, hogy az Iveco kisbusz rendelkezik biztonsági övvel a gyerekek számára is, úgyhogy kicsit megint csak hozzátesz a biztonsághoz ez a részlet. Kényelmi szempontból is mindenképpen előnyös, mindenkihez eljut a zene éppen megfelelő akusztikai élményt biztosítva, és az étkezésekhez is találhatunk lenyitható kis asztalkát. Emellett, hogyha valaki éjszaka még olvasni szeretne, vagy csak napközben kicsit szürkésebb az ég, akkor az ülések fölé szerelt olvasólámpával erre is van lehetősége. Egyben azt is biztosítja az olvasólámpa, hogy egyetlen gyermek sem fog elhagyni a buszon személyes tárgyat, amire nagyon is hajlamosak egyébként. Az olvasólámpa segítségével azonban mindent ellenőrizni tudnak, mielőtt leszállnának. Persze a gyerekek esetében sosem lehet tudni, azonban így az esély kisebb. Hogyha mégis elhagy valaki valamit, semmi gond, mindent megőriz a csapatunk, úgyhogy másnap lehet is jelentkezni is az elhagyott tárgyakért. 

Megéri egy csapatnak az Iveco kisbusz?

Számunkra mindenképpen. Választhattunk volna egy olcsóbb, akár használt járművet, de szeretünk kinézetre is profinak tűnni, nem csak tudásra. Emellett az újabb modellek azok, amik igazán biztosítani tudják a biztonságosabb közlekedést. Ez gyerekek szállítása mellett mindenképpen egy olyan szempont, amit ki kell emelnie az embernek. A használt járművel az is gond, hogy az ára annyival nem kedvezőbb, viszont hosszútávon lehet, hogy csak két-három évig lenne használható. Ami persze nem rossz, de egy Iveco kisbusz akár több tíz évig is bírja, az újabb IVECO alkatrészek pedig mindig beépíthetők lesznek ebbe a buszba is, úgyhogy folyamatosan karban lehet tartani, ami mindenképpen egy jó döntés. 

Iveco-kisbusz_pic3

Összességében az Iveco kisbuszról

Az Iveco kisbusz számunkra tehát minden szempontból megfelelt. Az árára kellett azért gyűjteni, de hosszú távon tudjuk, hogy meg fogja érni, és így most a gyerekek a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabb járművet vehetik igénybe. Úgyhogy, bátran merem ajánlani más csapatoknak, vagy akár saját felhasználásra, befektetésnek is.