Kipróbáltam a fotóstúdió bérlést

Az első fotóstúdió bérlésem története

Számomra hatalmas dolog történt az elmúlt hetekben. Korábban mindig csak a saját kis otthoni műtermemben fotóztam, és bár van szakirányú végzettségem, eddig mégsem ismerték el a képeimet. Azon hála az internetnek, ami bárkihez el tudja juttatni a munkáimat, megtalált egy cég, ami alternatív zenészek albumjának a borítójához akart képeket készíttetni. Ez igazán az én asztalom, mégis nagyon meglepődtem a megtisztelő ajánlaton, hiszen nem vártam, hogy bárki is nézi az internetre feltöltött munkáimat, ez mégis megtörtént. Az fotóstúdió bérlésem is ennek a munkának köszönhetem. Végre igazán szakmabelinek érezhettem magam, és azt hiszem, ezt az érzést sosem szeretném elfeledni. A borítónak hála pedig több más cég is felfigyelt a munkásságomban rejlő potenciálra. Így egy új kaland kezdetén állok, és remélem, a nap végén minden jól fog elsülni.

Ilyen volt az első fotóstúdió bérlésről a tapasztalatom

A G3 stúdióban volt a fotózás. Korábban csak az iskolai műtermeket láttam, azok pedig egyáltalán nem foghatók egy ilyen stúdióhoz. Itt valóban minden volt, amire csak vágytam az elmúlt években. Egy felszerelt fotóstúdió, amihez bizonyos felszerelések is jártak, így azt nem nekem kellett intéznem, de bérelhettünk is extra dolgokat, ha szükség volt rá. A nap elején összeültünk kicsit a stábtagokkal és a bandával is ötletelni, hogy mégis mi az ő elképzelésük. Fontosnak tartottam, hogy ne csak az én terveim valósuljanak meg, hanem a tagoknak is legyen beleszólása. Egy együttműködés mindig jobb, mint egyetlen vélemény uralkodása a többi felett, nekem legalábbis ez a tapasztalatom az eddigi csapatmunkáim alapján. Ez láthatóan tetszett a többieknek is, a boldog fotóalanyok pedig már önmagában félsikerét jelentik a fotók megfelelő elkészítésének. A fotóstúdió bérlésnek hála volt külön helyiség arra, hogy elkészíthessék a frizurákat és a sminket, míg mi a fények alap beállításait tudtuk elvégezni. Az alaphoz egy random személy is megfelelő a stábból, azonban a finomításokhoz már jobban figyelembe kell venni az adott fotóalany testi tulajdonságait. Ezek közé tartozik a bőrének a tónusa, a magassága, a testalkata és az általa viselt ruha is. Amikor végre minden elkészült, és az össze kellékünket elhelyeztük a banda mellett, akkor kezdődhetett az igazi munka. Szerencsére remek csapattal kerültem össze, ami a fotóalanyaimat illeti, így könnyedén tudtunk együtt dolgozni. Rajtuk is látszott, hogy szívesen csinálják ezt az egészet, és ők maguk is nagyban motiválták egymást a kitartásban. Talán nem tűnik annak, de egy fotósorozat készítése valóban kemény munka, hogyha az ember a tökéletes képekre törekszik, nekem pedig az első komolyabb munkám lévén ez különösen fontos volt, és a bandát is sikerült megkedvelnem annyira, hogy értük is a maximumot akarjam kihozni magamból.

Otthoni műterem vagy fotóstúdió bérlés?

Most, hogy már van tapasztalatom a fotóstúdió bérléssel, már össze tudom hasonlítani azt az otthoni munkámmal. A fotóstúdió bérlés sokkal gördülékenyebb, ugyanakkor kaotikusabb is. Természetesen a stáb nagyobb létszáma miatt elég nagy a fejetlenség, ugyanakkor nagyobb a munkaerő is, és olyan apróságok is sok időt vesznek igénybe, mint például egy szék vagy egy asztal elmozdítása. Korábban szinte mindig általam választott modellekkel dolgoztam, ennél a munkánál pedig egy ismeretlen csapattal. A fotóstúdió bérlés azért volt jó döntés a technikai felszereltségen kívül persze, mert a közös ötletelős összeülésünkhöz is biztosított volt a hely. Ez sokat számított a fotózás egészén. Én nagyon meg voltam elégedve az első fotóstúdió bérlésemmel, és ha a jövőben lesz még rá lehetőségem (amit nagyon remélek), akkor biztosan újra el fogok látogatni a G3-hoz, mert hihetetlen, mennyire felkészültek minden helyzetre, egészen a parkolástól az utolsó pillanatokig. Látszik, hogy tényleg értenek a munkájukhoz, és nem csak nyitottak egy stúdiót. A fotóstúdió bérlés igazából elkerülhetetlen, hogyha az ember a megfelelő hangsúlyt akarja a képei minőségére fektetni, ami mindenképpen előnyös egy idő után, hogyha jobb munkákat is akar megkaparintani. Én mindig próbáltam az otthoni műtermemben is jó munkát kihozni a fényképeimből, de így, hogy már van egy kis összehasonlítási alapom, mint ég és föld a kettő. A megfelelő világításhoz sokkal több felszerelésre lenne szükségem, amit nem tudnék beszerezni, de így, hogy már megismerkedtem a fotóstúdió bérlés világával, igazából lehet, hogy nem is lesz szükségem rá.

Kezdő fotósként fotóstúdió bérlés?

Jó munkához megfelelő felszerelés kell, ezt pedig egy fotóstúdió tudja igazán biztosítani. Ha még bizonytalanok is vagyunk néhány dologban, most már azt mondom, a tanulási folyamathoz is elengedhetetlen egy rendes stúdióval való megismerkedés. Az első alkalommal még sok dolog lehet ismeretlen, ez pedig nem jó, hogyha egy egész stáb előtt történik velünk. Fő a gyakorlás, és persze profi fotósként már a munka szerves része a fotóstúdió bérlés. Remélem, egy nap én is eljutok oda.